sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kauden 2011 virallinen aloitus

pidetään jämillä pääsiäisenä 22-24.4! Nyt on muutamia päiviä aikaa pakata tavaroita ja muistella mitä kentällä pitikään olla mukana. Harjoitusleirille on ilmoittautunut mukavasti porukkaa ja todennäköisesti pääsemme reenaamaan yli kymmenen hengen voimin. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kausi, kuin rennosti lennätellen, saunoen ja iltaa istuen hyvässä seurassa. Reenien pääpaino on varmasti koneiden säätämisessä ja tuntuman hakemisessa. Toukokuussa Ruotsinpyhtän kentällä sitten laitetaan rata pystyyn ja katsotaan kuinka kalusto alkaa kulkemaan.

Omat tavoitteet kaudelle on päästä palkikintosijoituksille SM-osakisoissa ja hakea kokemusta isoista kansainvälisistä kilpailuista. 2013 on tavoitteena olla MM-joukkoeessa ja sen tavoitteen saavuttamisesksi jatkan työntekoa. Talvella aikaa on käytetty uuden koneen ja varaosien rakentamiseen. Kalusto kaudelle 2011 on nyt kunnossa, koelennätettynä ja todettu toimivaksi.Kaikki merkit kertoo siitä, että F3B-luokan suosio on kasvussa ja tästä kaudesta tulee todella hieno ja tiukka rypistys! Kilpailukausi aloitetaan 11-12.6 Ruotsinpyhtäällä ja jo nyt kilpailuun on ilmoittautunut 18 kilpailijaa! Kilpailuun voi ilmoittautua tästä linkistä. Hyviä keväisiä lennätyksiä kailkille!

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Uusi kausi, uudet kujeet

Moikka vaan kaikille!

Viime kausi meinasi loppua ennen kuin alkoikaan kaluston tuhoutumisen merkeissä. Siksipä tällä kaudella ajellaan ihan rauhassa vaan ja katsotaan kuinka äijän käy. Vältellään maata ja muita ilman reuna-alueita ja pidetään hauskaa vailla paineita.

Koneita on kolme, siimoja parisenkymmentä rullaa ja loggerikin löytyy. Kyllä näillä vehkeillä hyvän kauden saa aikaiseksi. Vielä kun oppisi käyttämään näitä vempaimia. Jänniä tilanteita tulee olemaan kun kaikki koneet ovat jossain määrin uusia. Kaksi pakkauutta ja yksi raskaan huollon läpikäynyt. Mutta on ne koneet kyllä aiemminkin taivaalle saatu, joten ei pitäisi olla ihan tekemätön paikka. Jännittäähän se tietysti näillä lentomäärillä.

Meikäläisen harjoittelu tulee olemaan vähäistä, mutta ei anneta sen estää lennätystä. Korkeintaan vähän häiritä. Mestarit ja muut kovemmat miehet menkööt menojaan, minä koitan pysyä touhussa mukana ja pitää kaluston ehjänä. Parhaani tietysti teen kun kilvanajosta on kuitenkin kyse, mutta turhia riskejä vältellen.

Että eipäs muuta kun rokkenroll itse kullekin ja ajetaan niin kovaa kun pystytään. Kukin omien kykyjensä mukaan. Pääsiäisenä nähdään reenien merkeissä!

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)