maanantai 31. elokuuta 2009

F3B SM 2/3 & 3/3

Vihdoin aikaa taas päivittää blogia ja pysähtyä mietiskelemään . Millainen oli F3B-kausi 2009?

Tämä kausi teki paljon hyvää lajille Suomessa ja ensi kaudesta tulee sairaan hyvä! Viime kisoissa on ollut tekemisen meininkiä, porukalla tuntuu olevan motivaatiota tekemiseen. Tämän kesän harjoittelusessioiden innoittamana ensi keväälle ja kesälle ollaan puuhaamassa useimpia harjoittelutapahtumia. Kevään tapahtuma on oiva mahdolllisuus myös lajin uusille harrastajille päästä lennättämään ohjatust,i ennen kauden ensinmäistä kisaa.

Muotit alkaa olemaan kuumina Tampereella ja Helsingissä, kehitystyötä tehdään varmasti molemmissa päissä. Huhujen mukaan uusia kaupallisiakin koneita ollaan talven aikana tilaamassa Suomeen, joten uutta kalustoa on luvassa kaudeksi 2010.

F3B SM 2/3 käytiin Kuivannon lennokkikentällä Nastolassa. Olusuhteet kilpailun aikana oli melko syksyiset, mutta viikonlopusta selvittiin silti kuivina. Ensinmäisellä kierroksella Taunon lennokista kärähti laippaservo, mutta kone hoiperteli kuitenkin ehjänä maahan, varakone ilmaan. Lassella oli myös koneen kanssa huonoa onnea, kun laippaservo kärähti kesken matkatehtävän. Lassen kisa jäi kesken ja kaiken kukkuraksi pienen haaverin seurauksena, kaulaan tuli pahannäköinen viilto. Janne vei kisan voiton ja Jukka antoi varoituksen muille.

Tulokset

1 Lauren, Janne
2 Lahtinen, Jukka
3 Lauren, Jouni
4 Astikainen, Heikki
5 Nieminen, Aki
6 Hanhilammi, Tapio
7 Heikkilä, Esa
8 Knuuttila, Tauno
9 Nyberg, Lasse


SM 3/3 Ruotsinpyhtään kisaan tultiin jännissä asetelmissa, ainakin Jannella, Lassella ja Jukalla oli vielä mahdollisuus mestaruuteen. Sääennusteista huolimatta lennätettin kuusi kierrosta ja päästiin lopettamaan sunnuntaina jo hyvissä ajoin. Ensinmäisen päivän jälkeen oli mahdotonta sanoa kumpi johtaa, Lasse vai Janne. Janne vei lopulta voiton ja SM:n, tarkemmat SM-lopputulokset laitan blogiin kun ne saadaan laskettua.

Tulokset

1 Lauren, Janne
2 Nyberg, Lasse
3 Keinonen, Mika
4 Lauren, Jouni
5 Lahtinen, Jukka
6 Astikainen, Heikki
7 Hanhilammi, Tapio
8 Eskeli, jani
9 Nieminen, Aki

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)