sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Siiven yläpaneeli säkissä

Tänään oli lammausvuorossa siiven yläpaneeli, maalaus onnistui eilen hyvin, joten tänään oli mahdollisuus vielä tyriä homma. Eipä tyritty, säkissä on nyt melko hyvän oloinen paneeli. Rakenne on samaa kuin muissakin viimeaikoina tehdyissä siivissä, mutta tuplatorsiot tein kevyemmästä kasikymppisestä hiilestä, mutta siipeen tuli myös poikkeuksellisen iso ala triplahiilellä. Siipi on hiilestä umpi musta, tämä siipi ei varmasti hinauksessa kierry. Painoa on vielä paha arvailla, laminointi meni aika pienellä hartsimäärällä, eikä siiven painossa ollut tarkoitus säästelläkkään. Seuraavaksi yläpaarre ja uuma kiinni siipeen, pikkasen kaaria ja servojohdot, alapaneelin lammaus, paarteet siihen ja siipi läjään.Tältä kerholla näyttää nyt

Balsasta nämä rakennetaan

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Rakennus jatkuu, vaikka netissä hiljaiseloa

Kovasti on rakennettu, vaikka nettiin en ole ehtinyt raportoida viimeisiä tapahtumia. Talven aikana olisi tarkoitus tehdä iso läjä koneita kesäksi, joten kiirettä pitää Caracho teamin jäsenillä.Tehdas on käynnissä ja miehet vauhdissa, toivottavasti vauhtia riittää kesälläkin.

Painoputken valmistukseen kehitin uuden nopeamman menetelmän, jolla saa kevyttä ja lujaa putkea. Voisin siitä laittaa juttua joku päivä, kunhan ehdin kuvata tapahtuman.


Paukut kuivuu kerholla, huomenna jatketaan

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)