tiistai 23. helmikuuta 2010

1. koneen ensilentoa odotellassa rakennetaan seuraavaaKun valmiista koneesta ei oteta kuvia ennen ensilentoa, niin laitetaan uuden koneen valmiista osista kuva. Sivari 53g ja korkkarit 22g kappale. Osien rakenteessa pyritty keveyteen ja jäykkyyteen, kaikki paarteet kovaa hiiltä ja balsat hiottu mahdollisimaan ohuiksi. Korkkareissa koitan seuraavaksi hiilitorsioita 3/4 osa pituudelta, sivariin lepakonsiipiä ja käärmeenkieliä. Seuraavaksi voisi väkertää nokan ja rungon, kesällä siiven.

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Jämi jo kutsuu

Tänään tein siipeen toisen puolen kynnet, tiistaina teen toisen puolen. Tein perinteiset mössökynnet, käyttäen ohjainpintaan liimattua kasvihuoneteippiä muottina. Ei ollut vaikea työvaihe, eikä siinä kovin kauan kestänytkään.

Nokka, koukku, tönärit ja painoputki on nyt kiinnitetty runkoon. Sivarin liimaus, nokkapainon valu, siipiliittimen juottaminen ja vimeiset säädöt enään tekemättä. Saan koneen loppuviikosta kotiin ja voin olohuoneen lattialla tehdä viimeiset asennukset ja säädöt. Vaha pintaan ja taivaalle 4.3.2010 Jämillä.

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)