sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Baudismodel Cyril

Tulevaa kautta odotellessa on aika laittaa lentokuntoon uutta kisakalustoa. Edelliset talvet ovat kuluneet koneita laminoidessa, mutta tänä talvena pääsee helpommalla. Tulevan kauden kalustonani on Baudismodelin Cyril, jonka tilasin ilman laiteasennuksia. Kone on todella siististi rakennettu ja kaikki sovitteet ovat prikulleen kohdillaan. Kun tietää kuinka suuri työ kuitukoneen rakentamisessa on, kuinka vaikeaa on saada tämänkaltaista laatua ja kuinka paljon materiaalit maksavat, niin koneen hinta alkaa tuntumaan todella kohtuulliselta. Koneen mukana tuli oikeastaan kaikki tilpehöörit mitä rakentamiseen tarvitaan ja servot oli jo aiemmin tilattu, joten kookoonpano sai alkaa.

Ennen kuin aloin käsittelemään konetta, levitin heti pintaa suojaksi vahan, jonka annoin kuivua yön yli ennen kiillotusta(Autoglym kulta/punainen 50%/50%).


Seuraava työvaihe oli rungon johdotusten niputtaminen ja vetäminen runkokaaren läpi. Juotan
myöhemmin runkoliittimet ja liiman ne kiinni runkoon.


Valitsemani runkoservot olivat pienemmät kuin servopukin valmiit paikat, joten pukki vaati hieman askartelua. AA-kokoiset kennot taitaa juuri ja juuri mahtua nokkaan yhdessä vastarin ja nokkapainon kanssa.


Kun servot oli tukevasti kiinni pukissa, liimasin servopukin 24h epoksilla paikoilleen. Rungon painoputkea en liimannut kiinni pukkiin, jotta voin myöhemmin hakea painoputkelle oikean paikan.Liimaukset saavat rauhassa kuivua vuorokauden.


Seuraavaksi viimeistelin siiven servopukit hiomapaperilla ja dremelillä, liimasin lukitteella laakerit kiinni RDS-tangon tyveen ja liimasin hitaalla epoksilla laakeripukin kiinni sevopukkiin. Lopuksi vielä liimasin RDS-tangot kasaan lukitteella, mutta jätin servon ja tangon välisen boorin vielä lukitsematta.
Jatkan rakentelua huomenna illalla. Tämä on mukavaa puuhaa kun tietää, että kone on sellainen minkä halusin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)