maanantai 30. marraskuuta 2009

Peräsimet hiilikuidusta

Teen uusiin koneisiin peräsimiä tulevina viikkoina. Ensimmäiset korkkarinpuolikkaat kävin jo irroittamassa muoteista ja tässä vähän kuvia ja horinaa niiden synnystä.



Pintakuituna on C52 hiilikudos EMC:ltä, joka telataan aluksi muovin päällä märäksi, hetki odotetaan, painetaan kaulintelalla muovien välissä ja lopuksi asetetaan muottiin.



Hiili pinnassa, Rohacel IG31 ydin ja G25 sisäkuituna. Tyvessä vedetty ristiin UD-hiiltä.



Ja tältä korkkari näyttää ennen liittämistä. Tyvessä hiilikuituputki, mehupille-hiilisukka kaaret ja erillisestä muotista U-hiiliuumat.



Tässä lopputulos. Noin 22 g / puoli, pinnat ihan jees ja jäykkyys sikahyvä.

4 kommenttia:

  1. Kiitokset Lasselle artikkeleista! Opettavaista ja kehittävää. Tuosta pintalasin puuttumisesta; kirkkaan gelkkarin puolella näkyy, ettei hiilirätti ole 100% reiätöntä, mutta ilmeisesti pinnassa ei silti ole reikiä. Lienee eri juttu kuin runkoputken kanssa, jossa ei ole mitään ydinainetta?

    VastaaPoista
  2. Ihmetyttää myös ratin räjähtänyt ulkomuoto. Onko se vaikea telata kaulimella niin, että ei räjähdä? Kaikki kuitusuunnat ei taida olla ihan optimaaliset...no nyt loppu arvostelu! Hienoa, että kehität rakenteita noin ennakkoluulottomasti! Testää sinä niin me apinoidaan:)

    VastaaPoista
  3. Mun runkoputki on muuten parantunut melko paljon, siitä kun se otettiin muotista ulos. Ehkä neljännes niistä reijistä jäljellä, muutos on ollut uskomaton.

    VastaaPoista
  4. Joo ei kuitusuunnat ole optimaaliset noin ohuella hiilellä. Jos leikkaisi isommat palat, niin reunat olisi hienommat, mutta jo pelkällä vasuriin vedetyllä pintahiilelä päästään aika hyvään lopputulokseen. Oon lisäksi vetänyt G25 kudoksen noin sentin etureunasta kompensoimaan hiilen reikiä.

    Runkoputkissa on jotain reikiä, mutta ei mua vittuakaan kiinnosta muutama reikä, kun tuli ajettua viimekesänä alumiiniteipatulla rungolla suht. kovaa.

    VastaaPoista

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)