sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Perärunkoja uusista materiaaleista

Tampereella on taidettu jo rungot leipoa, mutta lukekaa tämä horina, niin voitte ehkä imeä siitä jotain omiin rakenteisiin. (Mikäli "rakennepäällikkö" hyväksyy ne?)

Perärungot on perinteisesti tehty kolmesta 93 g hiilikudoksesta, minkä lisäksi on laitettu normaalit vahvikkeet. Tällä rakenteella saa ihan hyviä ja toimivia runkoja, varsinkin jos rungon halkaisija on iso ja poikkileikkaus ympyrä. Reiskassa rungon poikkileikkaus siiven jälkeen on ovaali ja sivusuunnassa vielä aika kapea. Isoilla painoilla spiiditehtävän jälkeisessä laskussa kone kääntyy herkästi vinoon, kun pintatuuli kääntää äkisti suuntaa. Joskus tilanteen ehtii pelastaa sivarilla, mutta huonolla tuurilla saa alkaa kaivella pakeista alumiiniteippiä, hiiltä ja pikaliimaa....

Olen tehnyt uusia perärunkoja seuraavalla rakenteella:

G25 pintalasi, vain yläpuoliskossa siiven alla
C93 @45
C 87 UD Carbon Hochmodulgelege @0
C 87 UD Carbon Hochmodulgelege @90
C 87 UD Carbon Hochmodulgelege @0
+ normaalit vahvikkeet

Tällä rakenteella peräputkeen saa huomattavasti enemmän lujuutta kaikissa suunnissa painon pysyessä kuitenkin järkevissä rajoissa. Ensimmäinen perärunko painoi 101 g, mutta siitä on otettavissa vielä vähän pois. Pintakuitua en käyttänyt, vaan telasin 93 g hiilikudoksen reiät umpeen ja sain sillä hyvän pinnan. Kamera unohtui himaan ekaa runkoa leivottaessa, mutta otan seuraavan putken teosta muutaman kuvan ja lisään tänne.




Tästä se alkaa, siiven alle mössöt ja pala lasia.




Seuraavaksi telataan pintahiilet.



Hiilet on muotissa, puoliskot vaan yhteen ja sukka sisään.

2 kommenttia:

  1. Yksi putki on Tampereella vasta tehty, seuraavaksi tehdään varmaan Janille, minä odotan kuituja (luottaako Jani perinteiseen, vai lähteekö sekoilemaan ja tekemään emmentaalia?).

    Laita Lasse kaulimesta kuva, sorvaan vastaavan. Teen seuraavanki rungon ilman pintalasia, poislukien siiven alusta. En laita putkeen väriä vaan kirkkaan UP:n, niin ei mahdolliset reiätkään haittaa. Nokkaan jätän pintalasin, siinä on kai turha grammoja viilata.

    Rakennepäällikkö saa arvioida UD:n, sitä en kuitutilaukseeni nyt laittanut. Kerro Lasse hiiliperäsimistä kun saat valmista, mitä laitat sisälle ja mitä vaaka näyttää. Jos en saa rungosta reiätöntä ilman lasia, niin en saa peräsimistäkään.

    VastaaPoista
  2. Mä en enää tee kirkkaalla vorgelatilla perärunkoja kun ne lämpiää auringonpaisteessa niin helkkaristi.

    Tänään ois tarkotus lammata taas yksi peräputki ja korkkarin pinnat. Peräsimen sisäosat on parasta aikaa alipaineessa kovettumassa, joten eiköhän jotain kuvaa kohta saada.

    VastaaPoista

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B

Hyvää kevättä kaikille F3B:n ystäville - Sunny spring for all friends of F3B
Kova oli keväinen veto - Powerful spring towing (Kuva M.Höglund)